Monday, April 28, 2014

GPSSB Talati cum Mantri / Junior Clerk / FHW / MPHW Final Answer key

GPSSB Talati cum Mantri / Junior Clerk / FHW / MPHW Final Answer key :
For Ahmedabad, Gandhinagar, Sabarkantha, Mehsana, Patan, Bharuch, Narmada & Tapi Districts.


  • For Talati cum Mantri Final Answer key : Click Here
  • For Junior Clerk Final Answer key : Click Here
  • For Female Health Worker (FHW) Final Answer key : Click Here
  • For Multi Purpose Health Worker (MPHW) Final Answer key : Click Here


For Provisional Recommendation List : Click Here

For Written Exam Result : Click Here


Thursday, April 24, 2014

Model Paper For Postal Assistant 2014


1. Jatak stories are written in ancient …… language.
(A) Sanskrit
(B) Brahmi
(C) Greek
(D) Pali
Ans : (D)


2. Who among the following is the Head of Indian Republic ?
(A) Prime Minister
(B) President
(C) Speaker of Lok Sabha
(D) Vice-President
Ans : (B)


3. On which of the following dates was the Indian Constitution approved by the Constituent Assembly ?
(A) November 26, 1949
(B) January 26, 1950
(C) August 15, 1947
(D) January 30, 1948
Ans : (A)

4. Which countries take part in Commonwealth games ?
(A) All the countries of the world
(B) The countries which had been under British rule
(C) Countries of Asian-Pacific region
(D) Developing nations
Ans : (B)

5. Vishwanathan Anand is associated with which of the following games ?
(A) Snooker
(B) Billiards
(C) Chess
(D) Ice-Hockey
Ans : (C)

6. What is the full form of ‘http’ ?
(A) Hypo Test Transfer Protocol
(B) Hyper Text Transfer Protocol
(C) Hyper Test Transfer Proxy
(D) None of these
Ans : (B)

7. The following generates and spreads polio—
(A) Parasite
(B) Bacteria
(C) Virus
(D) Protozoa
Ans : (C)

8. Naphthoquinone is the chemical name of which of the following ?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin C
(C) Vitamin K
(D) Vitamin D
Ans : (C)

9. Who is honoured as the best Member of Parliament of 2009 ?
(A) Hema Malini
(B) Jaipal Reddy
(C) M. M. Joshi
(D) Manmohan Singh
Ans : (C)

10. According to some archaeologists, the structure of Lothal indicates to be which of the following ?
(A) Fort
(B) Dockyard
(C) Public building
(D) Great tank
Ans : (B)

11. Consultants of liquefied petroleum gas are—
(A) Butane and Propane
(B) Ethane and Hexane
(C) Ethane and Nonane
(D) Butane and Nonane
Ans : (A)

12. What is the name of the hobby of collecting postal stamps ?
(A) Philanthrophy
(B) Numismatics
(C) Philately
(D) Philology
Ans : (C)

13. Symbolic sign of rupees is the combination of Roman and …… scripts.
(A) Devnagari
(B) Tamil
(C) Telugu
(D) Gurumukhi
Ans : (A)

14. Who was awarded the Nobel Peace Prize, 2009 ?
(A) Barack Obama
(B) Bil Clinton
(C) Mekhyl Gorbachev
(D) Nicolus Sarkozy
Ans : (A)

15. ‘Rajtarangini’ is considered as an authentic book on history of India. The author of this book was—
(A) Banbhatta
(B) Ravikirti
(C) Pushpadanta
(D) Kalhan
Ans : (D)

16. Twitter, facebook and orkut are the examples of …… websites.
(A) E-mail
(B) Social networking
(C) Search engine
(D) Internet telephony
Ans : (B)

17. H1N1 virus causes which of the following diseases ?
(A) Swine flue
(B) Chikungunia
(C) Dengue
(D) Avian flue
Ans : (A)
18. Biological pigment, that gives colour to human skin, is called—
(A) Protein
(B) Melanin
(C) Vitamin
(D) Toxin
Ans : (B)

19. Which of the following dances belongs originally to Kerala ?
(A) Odissi
(B) Kathak
(C) Kuchipudi
(D) Kathkali
Ans : (D)

20. Nathu-La is located in Himalayas. What does ‘La’ mean ?
(A) Glacier
(B) Pass
(C) Hillock
(D) Crevasse
Ans : (B)

21. My school is situated in east side of my home. My father’s office is located in south-west side of my school. There is a park in south side of my school. My house is located in which side of the park ?
(A) East
(B) North-west
(C) South-east
(D) South
Ans : (B)

22. Which of the following is an odd one ?
(A) Calf
(B) Colt
(C) Cat
(D) Puppy
Ans : (C)

23. Father’s age is five times to that of the son. After 20 years, the father is of 40 years. Then what would be the age of the son ?
(A) 20
(B) 22
(C) 21
(D) 24
Ans : (D)

24. An examine had to score 40% to pass in question paper-I, but he scored only 40 marks and failed by 20 marks. What had been the maximum marks for question paper-I ?
(A) 100
(B) 200
(C) 150
(D) 180
Ans : (C)

25. Six times of an unknown number is 13 less than 55. That unknown number would be—
(A) 10
(B) 7
(C) 11
(D) 5
Ans : (B)

26. A shopkeeper of sports goods bought 2000 hockey sticks. The cost price of each stick is Rs. 350. 10% of the sticks were faulty and not worth-selling. To gain 8% profit, at what price should, each of the rest sticks, be sold ?
(A) 360
(B) 400
(C) 420
(D) 450
Ans : (C)

27. Population of a colony of ants is increasing by 20% per day. If the population on Monday was 3000, on which day of that week the population would be 5184 ?
(A) Wednesday
(B) Tuesday
(C) Thursday
(D) Friday
Ans : (C)

28. Three racers, Ajay, Bharat and Charan, took part in a race, Ajay completed his race, 20 metres ahead of Bharat and 34 metres ahead of Charan, while Bharat completed his race 21 metres ahead of Charan. While running, no racer could change his speed. What was the distance of race ?
(A) 40 metre
(B) 50 metre
(C) 60 metre
(D) 70 metre
Ans : (C)

29. 20 persons assemble 8 machines in a day. How many persons will be required to assemble 12 machines in a day ?
(A) 40
(B) 20
(C) 30
(D) 42
Ans : (C)

30. Length and circumference o f a football ground are 120 metres and 400 metres, respectively. What will be its area ?
(A) 6500 sq metre
(B) 9600 sq metre
(C) 6800 sq metre
(D) 4800 sq metre
Ans : (B)

31. At the close of a night feast, all the 8 participants shook hands with each other. How many times did the shake hand took place ?
(A) 8
(B) 16
(C) 28
(D) 64
Ans : (C)

32. Out of given options, choose the correct one—
BDFH, CBID, DZLZ, EXOV, ……
(A) FVRS
(B) FVQR
(C) FVRR
(D) FVSR
Ans : (C)

33. Fill up the blank—
8, 40, 20, 100, 50, ……, 125
(A) 225
(B) 250
(C) 200
(D) 150
Ans : (B)

34. If the digits of the number 86435192 are written in ascending order, what would be the difference between the second digit from right and fourth digit from left of the new number ?
(A) 1
(B) 2
(C) 4
(D) 3
Ans : (C)

35. Out of these four numbers, three have similar characteristic and fall under a group. Choose this fourth odd number which is not a member of this group—
(A) 145
(B) 325
(C) 257
(D) 399
Ans : (D)

36. In a code language SECTOR is written as CESROT. How will OPPOSITION be written in the same code language ?
(A) SOPPONOITI
(B) NOITISOPPO
(C) SOPOPNOITI
(D) SOPPONOTIT
Ans : (A)

37. If it was Friday on June 30, 1989, what was the day on September 17, 1993 ?
(A) Wednesday
(B) Thursday
(C) Friday
(D) Saturday
Ans : (B)

38. Complete the series—
18, 27, 6, 9, 2, 3, ?
(A) 1
(B) 2/3
(C) 1/3
(D) 1/2
Ans : (B)

39. A train of 350 metres long is running at a speed of 32 km/hr. A man from the opposite direction is coming at a speed of 3 km/hr. How long will the train take to cross this man ?
(A) 28 sec
(B) 24 sec
(C) 36 sec
(D) 32 sec
Ans : (C)

40. 0•45 / 0•005 + 0•2 × 50 = ?
(A) 10
(B) 90
(C) 100
(D) 90.1
Ans : (C)

41. “A speech delivered without any previous preparation” can be expressed in one word only out of the following—
(A) Extempore
(B) Maiden
(C) Spinster
(D) Empiric
Ans : (A)

42. The garden is very dry today. Fetch me a …… of water.
(A) pale
(B) pail
(C) pile
(D) pill
Ans : (B)

43. Please, may I have……oranges ?
(A) a few
(B) some
(C) little
(D) less
Ans : (B)

44. Delhi is …… than Nagpur.
(A) more bigger
(B) so bigger
(C) very bigger
(D) much bigger
Ans : (D)

45. Use proper conjunction in the sentence given below—
“Give me……poverty……riches.”
(A) is/was
(B) nor/neither
(C) neither/nor
(D) here/there
Ans : (C)

46. We need to……our appointment.
(A) reconnect
(B) reschedule
(C) reorganize
(D) regret
Ans : (B)

47. SCEPTICAL is exactly opposite to—
(A) Convinced
(B) Doubtful
(C) Questioning
(D) Cynic
Ans : (A)
48. Choose the wrongly spelt word—
(A) Relevent
(B) Poignant
(C) Prevalent
(D) Malignant
Ans : (A)

49. A person who hates the institution of marriage—
(A) Misologist
(B) Misogamist
(C) Misogynist
(D) Philogynist
Ans : (B)

50. We have been friends for ages. I …… her since we were children.
(A) am knowing
(B) are known
(C) have known
(D) is known
Ans : (C)


How to Get any prepaid mobile number call detail online

Hey all of my friends welcome again now you can see any prepaid or postpaid mobile call detail online for last up-to 15 days back call detail.you can see your compliant also.You can manage your account also.See balance of any prepaid mobile no.Simply register on your mobile operator site given link below and see your call detail etc online for prepaid user.
Links For various mobile Operator Services Online For Prepaid Mobile Holder…You Can Atleast Take Printshot With Your Name, Address & Mobile No. By Registering My online Services & Giving Few Details Such As Mobile No. Email Id And Login ID…Check & Register Ur Prepaid Mobile No.And Get Helpful Document For requirement In Exit Process…

Vodafone India:-
https://myvodafone.vodafone.in/portal/page/portal/myvodafoneselfcare/registration

Videocon India:-
http://180.214.158.66:40000/loadLoginSelfRegistrationAction.do

Air-tel India:-
https://ebpp.airtelworld.com/cares/wps/myportal?__utma=1.1302916359.1350913517.135091

BSNL Mobile:-
http://portal.bsnl.in/portal/aspxfiles/registration.aspx

IDEA Mobile:-
https://care.ideacellular.com/wps/portal/Registration

TATA DOCOMO:-
http://www.tatadocomo.com/myaccount.aspx

For Reliance Mobile:-
http://myservices.relianceada.com/ImplLoadUserRegistrationAction.do

Aircel Mobile:-

http://www.aircel.com/AircelWar/appmanager/aircel/tn

Wednesday, April 23, 2014

BISAG Time Table 2014-15




New circular of Praveshotsav

School Praveshotsav 2014

New circular of Praveshotsav .
Click here for circular 

Departmental exam notification

Departmental exam notification

New Notification for departmental exam date 21/4/2014

BAOU B.Ed results declared


BAOU B.Ed results declared

Baba saheb ambedkar open university B.Ed results
Click here for result

How can repair Shortcut virus ?

How can repair Shortcut virus from Computer , Pen drive and Memory card and recover all files.



Symptoms:

  1. All folders and files inside usb turns to be shortcut files
  2. Root files cant be accessed properly.
  3. A new folder named "Recycler" appears in the usb

How can Repair and Recover Data ?

Now you can Download SHORTCUT VIRUS REMOVER and free from worry. It can  easily helps to recover usb from the infection of Autorun virus. 

આપના મતવિસ્તારના ઉમેદવારની મિલકત સંપત્તિ વિશે જાણો ................!

Saturday, April 19, 2014

GPSSB MAHESANA & Patan District Junior Clerk / Talati cum Mantri / MPHW Provisional Result

GPSSB Patan District Junior Clerk / Talati cum Mantri / MPHW Provisional Result  :

To view Provisional Selection List : Click Here (Official)PATAN
(Candidates wise)

 GPSSB Mehesana District Junior Clerk / Talati cum Mantri / MPHW Provisional Result  :
To view Provisional Selection List : Click Here (Official)MAHESANA
(Candidates wise)

Thursday, April 17, 2014

Good News For BLO


HAVE BLO TAME BHARELA FORM NUM 6/7/8 nu status janva mate faqt ahi Click Karo
         CLICK HERE

જુન 2014 થી 73 સ્થળોએ મોડેલ સ્કૂલો ચાલુ કરવા બાબતનો પરિપત્ર


જુન 2014 થી 73 સ્થળોએ મોડેલ સ્કૂલો ચાલુ કરવા બાબતનો પરિપત્ર  

Starting New 73 Model schools on June 2014

New about Starting New 73 Model schools on June 2014

New 73 Model Schools are open from June 2014. Now BRC is incharge Principal till new Principal is appointed.

Click here for Notification


Click here for Permission letter 

સ્ટેટ બેંક ઓફ ઇન્ડીયામાં પ્રોબેશનરી ઓફીસરની 1837 જગ્યા ભરવા માટેની જાહેરાત


સ્ટેટ બેંક ઓફ
ઇન્ડીયામાં પ્રોબેશનરી ઓફીસરની 1837
જગ્યા ભરવા માટેની જાહેરાત બેંક દ્વારા પ્રસિધ્ધ
કરવામાં આવી છે.
જાહેરાતની મહત્વની વિગતો નીચે મુજબ છે.
1. કુલ 1837 જગ્યાઓ
2. પગાર – માસિક રૂ. 70000/-
3. લાયકાત – કોઇપણ વિદ્યાશાખાના સ્નાતક
( ગ્રેજ્યુએટ ) જે
મિત્રો કોલેજના છેલ્લા વર્ષમાં હોય અને
ઓગસ્ટ-2014 સુધીમાં પરિણામ આવી જાય તેમ
હોય તો તેઓ પણ આ પરિક્ષા આપી શકશે.
4. ઉંમર : ઓછામાં ઓછી 21 વર્ષ અને
વધુમાં વધુ 30 વર્ષ. એસ.સી/એસ.ટી ને
ઉપલી વયમાં 5 વર્ષ અને ઓબીસીને 3
વર્ષની છુટછાટ મળવા પાત્ર છે.
5. ફોર્મ ભરવાની તારીખ
ઓનલાઇન : 7-4-2014 થી 25-4-2014
ઓફલાઇન :10-4-2014 થી 28-4-2014
વધુ માહીતી માટે બેંકની વેબ સાઇટની મુલાકાત

Forms are available for Praveshotsav 2014.


Praveshotsav 2014


Forms are available for Praveshotsav 2014. you can download form -1 to form -7 from here which is created by Mr. Rasikbhai suthar CRC Kankrej.

Click here for Download File

તારીખ ૦૧-૦૧-૨૦૧૪ થી મોઘવારી ભથ્થાના દરમાં સુધારણા

તારીખ ૦૧-૦૧-૨૦૧૪ થી મોઘવારી ભથ્થાના દરમાં સુધારણા

પરિપત્ર માટે અહીં ક્લિક કરો 

Saturday, April 12, 2014

GATE 2014 Official Answerkey & Scorecard Declared


 
GATE 2014 Question papers and the corresponding answer keys are now available for download. Please note that in GATE 2014, the examination for all the papers was conducted online (computer based test). It may be noted that numerous random combinations of the shuffled sequence of questions were displayed on the candidate console during the examination. The one shown here is only one possible sequence for which the answer keys are provided along side. Please note that the SESSION and SET numbers wherever they appear are for internal consumption only.
PaperKeyDate of Examination
AE Question PaperAE Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
AG Question PaperAG Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
AR Question PaperAR Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
BT Question PaperBT Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
CE01 Question PaperCE01 Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
CE02 Question PaperCE02 Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
CH Question PaperCH Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
CS01 Question PaperCS01 Answer Key1st March 2014 (Afternoon)
CS02 Question PaperCS02 Answer Key2nd March 2014 (Forenoon)
CS03 Question PaperCS03 Answer Key2nd March 2014 (Afternoon)
CY Question PaperCY Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
EC01 Question PaperEC01 Answer Key15th February 2014 (Forenoon)
EC02 Question PaperEC02 Answer Key15th February 2014 (Afternoon)
EC03 Question PaperEC03 Answer Key16th February 2014 (Forenoon)
EC04 Question PaperEC04 Answer Key16th February 2014 (Afternoon)
EE01 Question PaperEE01 Answer Key1st March 2014 (Afternoon)
EE02 Question PaperEE02 Answer Key2nd March 2014 (Forenoon)
EE03 Question PaperEE03 Answer Key2nd March 2014 (Afternoon)
EY Question PaperEY Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
GG Question PaperGG Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
IN Question PaperIN Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
MA Question PaperMA Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
ME01 Question PaperME01 Answer Key15th February 2014 (Forenoon)
ME02 Question PaperME02 Answer Key15th February 2014 (Afternoon)
ME03 Question PaperME03 Answer Key16th February 2014 (Forenoon)
ME04 Question PaperME04 Answer Key16th February 2014 (Afternoon)
MN Question PaperMN Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
MT Question PaperMT Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
PH Question PaperPH Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
PI Question PaperPI Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
TF Question PaperTF Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
XE Question PaperXE Answer Key2nd February 2014 (Forenoon)
XL Question PaperXL Answer Key2nd February 2014 (Afternoon)
GATE 2014 Scorecard Status:click here